Американските военни са предприели още един удар срещу бунтовниците хуси в Йемен, ден след вълна от американски и британски атаки на близо 30 места в страната за ограничаване на способността на хусите да атакуват търговски кораби в Червено море, съобщиха за Ройтерс двама американски служители, пожелали да запазят анонимност. Това съобщава БТА.

Според един от източниците мишена на новия удар е бил радар. Радарната инфраструктура е ключова цел за спиране на атаките на хусите в Червено море. Телевизия "Ал Масира" на бунтовническото движение съобщи, че рейдовете на САЩ и Великобритания са били насочени към йеменската столицата Сана.

Очевидци потвърдиха рано вчера йеменско време, че е имало експлозии във военни бази близо до летището в Сана и до това в град Тайз, във военноморска база в главното йеменско пристанище на Червено море - Ходейда и военни обекти в крайбрежната провинция Хаджа.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби съобщи, че обект на ударите е била инфраструктура на хусите за съхраняване, изстрелване и управление на ракети или дронове, използвани от групировката в последните месеци срещу търговски кораби в Червено море.