"Реал" (Мадрид) ликува със Суперкупата на Испания за 13-и път в историята, след като разби "Барселона" с 4:1 на финала. Турнирът противопоставя четири тима и традиционно в последните години негов домакин е Саудитска Арабия.

"Белите" се реваншираха за поражението си от вечния съперник през миналата година по това време. Те имат четири победи над Барса в последните им пет двубоя за Суперкупата.

Винисиус Жуниор реализира хеттрик само за едно полувреме и е с основна заслуга за триумфа.

Той вкара за 2:0 за "Реал" още до десетата минута, вкарвайки на два пъти за три минути. Бразилецът бе точен в седмата минута след извеждащо подаване от Джуд Белингам. В десетата минута той се разписа отново, оползотворявайки асистенция на сънародника си Родриго.

Феран Торес удари греда за Барселона в 12-ата минута, а в 33-тата Роберт Левандовски успя да намали със силен удар за 1:2.

Само шест минути по-късно обаче Винисиус оформи хеттрика си от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него на Роналд Араухо, а в 64-ата минута Родриго се разписа за крайното 4:1.

Каталунците доиграха срещата с човек по-малко заради втория жълт и съответно червен картон за уругваеца Араухо в 71-ата минута отново за нарушение срещу Вини Жуниор.

На полуфиналите "Реал" се наложи драматично над "Атлетико" (Мадрид), а "Барселона" - срещу "Осасуна". Всички мачове се играха в Саудитска Арабия.

Спортният директор на "блаугранас" Деко Соуза заяви, че постът на старши треньора Шави не е застрашен, опровергавайки спекулации, които вървят още от миналата година.