Тотална мизерия цари в Спешното отделение в Перник. За това сигнализира пред Нова тв пациентката Милена Станиславова. Тя е посетила МБАЛ „Рахила Ангелова”, за да придружи баща си, който е възрастен, паднал и имал нужда от лекарска помощ.

„Получи максимално добра помощ от лекарския екип. Линейката дойде за 20 минути (те живеят в село Студена, б.р.)

Проявиха невероятно отношение към баща ми, след това в Шокова зала изпаднах в абсолютен шок - всичко старо, захабено. Хората бяха положили максимални усилия да бъде чисто. Времето беше спряло 50-те години, но в най-отвратителния им вид.

Никой не заслужава да работи в тази мизерия, стана ми обидно за лекарите”, разказа Милена пред Нова тв тази сутрин.

Коридорите са в дупки, в кабинетите персоналът "само където не си е заковал столовете с пирони", шокирана е жената.

Можела е да покаже още по-ужасяващи гледки.

"Аз спрях да снимам, защото ми стана обидно за хората, които работят там. Това са нечовешки условия - как може ние де искаме от лекарите каквото и да било, при положение че те работят 24/7 в тия условия. Ако вашият стол е закован с пирони, бихте ли работили", казва жената, като специално подчертава, че няма претенции към никого и нищо. 

От МЗ отговарят до телевизията, че сигнали, свързани с хиниената трябва да се подават до... ХЕИ.

Предвидено е преустройство и ремонт на Спешното отделение по европрограма, коментират от Министерството на здравеопазването по запитване на Нова тв. Не е уточнено обаче кога ще започнат ремонтните дейности.