Тотален абсурд може да се нарече ситуацията в хасковското село Узунджово. Днес бТВ показа истинска гора от пътни знаци, която е "окичила" селото, а от медията се пошегуваха, че местните може да кандидатстват за рекордите на Гинес, като населеното място с най-много пътни знаци. Още с влизането в село Узунджово, пътните знаци, наредени и от двете страни на пътя, правят впечатление.

Репортерката на медията казва, че са изброили 110 пътни знака само на главната на селцето. Някои от тях са буквално на 5 метра един от друг.

„Над 100 са, обаче хората пак не ги спазват“, заключава жена, жителка на селото.

„Пътят не е оправен, ама знаци има“, казва и друг жител на Узунджово.

„Аз мислех даже, че ще слагат лампи. То се оказа, че знаци“, коментира трети.

Крушката си има опашка

От пътната агенция признават пред бТВ, че вертикалната сигнализация на пътя Хасково- Симеоновград, част от който е Узунджово, включва 468 пътни знаци и табели. Проектът, е бил на стойност над 320 хиляди лева и е одобрен от технически съвет към Областно пътно управление.

„Проектът се преглежда от сектор „Пътна полиция“ и на базата  на тяхното одобрение идва в Областно пътно управление за съгласуване“, заяви инж. Соня Атанасова - ОПУ - Хасково.

От „Пътна полиция“ отговарят на телевизията, че те съгласуват само пътните знаци по отношение на безопасността на движението, но не и броя им. И че поставянето на повече знаци не е в нарушение на закона. Така мисли и кметът на селото.

„Аз се радвам, че има на всяка пресечка знак и ще кандидатствам в Гинес за село с най- много пътни знаци“, заявава Димитър Ничев – кмет на село Узунджово.

От полицията се хвалят още, че след поставянето на новите знаци, в селото не е станало нито едно пътно-транспортно произшествие.