Българка е била убита в Германия в оживен супермаркет, съобщават местни медии. Криминалният случай е от Рейн-Майн и се е случил в понеделник вечерта, предаде бТВ.

По първоначални данни мъж е нахлул в супермаркета, прострелял е касиерката – наша сънародничка, след което се е самоубил. Всичко е станало пред очите на клиенти.

Престъплението е извършено в понеделник в град Мьорфелден-Валдорф, разположен южно от Франкфурт, съобщава ДПА.

38-годишната българка, работеща като касиерка в магазина, била простреляна смъртоносно с няколко куршума от 48-годишния мъж. По първоначални данни от разследването двамата са имали връзка, но са се разделили. Предполага се, че това е и мотивът за нападението.

Жената споделила с близките си, че живее в постоянен страх след края на отнощенията си с българина Пламен П. Mежду двамата имало конфликт още от февруари миналата година.  Мъжът не е осъждан въпреки информацията, че тогава е упражнил насилие върху жертвата.

Пред „Билд“ говори братът на убитата.

„Той я разби. Не я остави на мира. Тя ми каза – в един момент ще отида на работа и няма да се прибера. Той ще дойде и ще ме убие“.

Нейна близка разказва, че в деня на престъплението българката е трябвало да приключи работа в 21 ч. Тя обаче се разбрала с приятелка да я вземе по-рано. Когато жената пристигнала за срещата в 19:30 ч. обаче, районът около супермаркета вече бил отцепен от полицията. 

На място в супермаркета е имало клиенти и служители, никой от тях не е пострадал.