"ПГ на ГЕРБ възразява срещу дискредитирането на Цветан Цветанов от политическия кръг "Хохегер". Целта е да отслабят ГЕРБ на изборите. Осъществява се безпрецедентен натиск над българските институции". Това каза Цвета Караянчева в декларация от името на ГЕРБ от парламентарната трибуна.

Според Караянчева от БСП използват управленски похвати от тъмното тоталитарно минало. "25 години по-късно нищо в главите на другарите вляво не се е променило. Промениха се само банковите им сметки. Срещу Цветан Цветанов бяха използвани всякакви способи, за да убедят непредубедените зрители, че той е подслушвал едва ли не всчки български граждани", каза Караянчева

Тя припомни, че Цветанов е осъден за това, че е отказал използването на СРС при положение, че държавата му е дала право като вътрешен министър да взема такива решения. "Осъдителна присъда, напомняща на Народния съд", заяви Караянчева. Тя декларира, че ГЕРБ не иска да се намесва в работата на съдебната система, но се противопоставя на опитите съдебната система да бъде използване от политически кръгове. "Настояваме председателят на ПГ на ГЕРБ да получи справедлив процес. Срещу него има целенасочено дискредитиране, което прилича на лична вендета. Оценката за Цветанов я дадоха избирателите и всички външнополитически партньори", обобщи Караянчева.