100-те дни на кабинета, които се навършват утре, станаха повод за разнопосочни оценки, зависещи най-вече от политическата принадлежност и симпатии.

"Кабинетът получи едно тежко наследство и видяхте, че при първите стъпки отворихме еврофондовете, отворихме програмата за саниране. Имаме реални стъпки за съдебната реформа". Това каза депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева пред Би Ти Ви.

„Ние няма как да дадем оценка. Имаме само заклинания и идеи за реформи, старт на нито една реформа. Управлява ни крайно дясна партия, която прави неясни разходи", каза пък депутатът от БСП Атанас Мерджанов. Според него състоянието, в което се намира икономиката е изключително тревожно. „Имаме скандали между работодатели и вицепремиера Калфин, което означава, че не може да очакваме кой знае какъв растеж", смята левият депутат. И посочи, че той няма усещане, че гражданите са по-доволни и е заблуда, че еврофондовете са тръгнали.

"При положение, че ние нямахме точна програма какво ще свърши правителството за първите 100 дни, не мисля и че има какво толкова да му оценяваме. Още повече, че няма ясен план какво ще върши следващите 200 дни и там колкото ще управлява още този кабинет"Това каза политологът Татяна Буруджиева. Тя отчете като положителен факт по-голямата поне на пръв поглед комуникативност на настоящото правителство.

"Съгласието по съдебната реформа в момента е просто съгласие на всички, че трябва да има съдебна реформа. Досега обаче, а и в последните 25 години не са правени конкретни стъпки в тази посока", коментира Буруджиева. 

"Позитивен факт е, че този кабинет не е толкова монолитен, колкото беше кабинетът "Борисов 1". В момента премиерът играе по-скоро ролята на арбитър, отколкото на някакъв едноличен лидер", каза политикът и писател Едвин Сугарев. "Едно от положителните неща е, че започнаха конкретни стъпки, например в съдебната реформа", добави той. "Това правителство също така върна доверието в България като партньор в Европейския съюз. Доверие, което беше потъпкано по време на кабинета "Орешарски", каза Сугарев.

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пък заяви, че пише малко над 4 на кабинета. Той похвали премиера Бойко Борисов, който според него се е променил за добро. На финансовия министър Владислав Горанов обаче Симеонов писа "Слаб 2".