"ГЕРБ води булка в това мнозинство и по неясни причини добавя Делян Пеевски. Нашите лидери го приемат, това е ситуацията."

Така евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев коментира пред БНТ ситуацията в управляващото мнозинство. Той коментира и избора на конституционни съдии от парламентарната квота. Според него "правилният еталон" в този избор е заложен на 50%. Под "правилен еталон" се визира еталон за бъдещия избор на регулаторите.

"Единият избран конституцитнен съдия отговаря като биография 100% на представите как трябва да изглежда един конституционен съдия. Другата кандидатура представлява лицето на недотам сръчния политически компромис. Не е задоволителен резултат.

Ако наемаме служители - имаме нужда от двама продавачи например - наемаме ли един, който краде, и един, който е честен? Очевидно са ни нужни малко по-различни изборни резултати, за да имаме повече от 50%. Гражданите да не правят този компромис".

Това каза още Кънев.

"Призовавам "Продължаваме промяната" и "Демократична България" да се явим заедно на европейските избори", каза още Кънев.

По думите му целта и стремежът е към първото място, към най-голямата група български представители в Европейския парламент.

"Новината, че открито се говори за тази обща листа, че от "Продължаваме промяната" предложиха официално такава обща листа, за мен е много сериозен успех - не личен успех, а успех за цялата общност", допълни Радан Кънев.