Изчезването на малайзийски самолет с 239 души на борда вчера може да е терористичен акт, предаде американската телевизия "Фокс нюз".

Машината "Боинг 777" изчезна на 8 март край Виетнам на път от малайзийската столица Куала Лумпур за Пекин. До момента от издирването й няма резултати.

В разследването се включи американското ФБР. Причината е, че най-малко двама от пътниците били с фалшиви документи за самоличност. Едните били на името на италианския гражданин Луиджи Маралди, който си изгубил личната карта през август 2013 г. Австрийски гражданин пък си изгубил паспорта преди две години в Тайланд. Данните за това дошли от властите в Рим и Виена.

Освен това властите в Малайзия все още не могат да установят самоличностите на четирима от пътниците.

Версията за терористичен акт се подхранва от факта, че малко преди да изчезне от радарите, самолетът направил завой и тръгнал да се връща към Малайзия. до този извод стигнали военни в Куала Лумпур, които внимателно изучили траекторията на машината, предаде Ройтерс. В записите на разговорите с диспечерите изобщо не се споменавало за връщане.

На борда на боинга пътували 20 американци, съобщи АФП. Те били служители на компанията "Фрийскейл семикондъктър".

Самолетът се издирва край бреговете на Виетнам в Южнокитайско море. Там е регистриран разлив на гориво. Останки от машината обаче досега не са намерени в този район.

В търсенето се включиха и два китайски военни кораба.