Българският национал Филип Кръстев се завърна в Европа и ще доиграе сезона в елитния нидерландски "Цволе", съобщи клубът, след като за преминаването му там се заговори още преди дни.

Полузащитникът за последно бе част от "Лос Анджелис" в Мейджър лигата на САЩ, като в "Цволе" ще играе като преотстъпен до лятото от белгийския "Ломел".

Кръстев има опит в нидерландския футбол, като е носи екипа на "Камбур". Халфът е юноша на "Славия", в България е носил екипа още на "Левски". Той е собственост на "Сити футбол груп", основният клуб в която е "Манчестър Сити".

Техничарят обаче изобщо не стигна до английския шампион - поне досега. Най-дълго и с най-голям успех той се изяви в "Левски", а навсякъде в чужбина се задържа кратко. Започна добре в "Лос Анджелис", вкара гол в дебюта си, но след това не успя да си спечели титулярно място.

"Филип е универсален халф. Той може да играе както отляво, така и в централната халфова линия. Доволен съм, че успяхме да привлечем този играч към селекцията благодарение на нашите добри отношения със "Сити футбол груп", коментира техническият директор на Цволе Марк Коонен.