Американската посланичка Марси Рийс записа видео, в което дава съвети на студентите, които искат да отидат през лятото в САЩ по програма за работа и пътуване. Подаването на документи стартира от началото на февруари.

"През миналата година около 7000 студенти са се възползвали от програмата само през миналата година", обяснява тя. И призовава кандидатите са се запишат възможно най-скоро. За повече подробности гледайте нашите видео клипове и постовете във фейсбук и туитър, съветват от американското посолство.

Марси Рийс днес вече раздаде паспортите с американски визи на първите български студенти, одобрени за участие в лятната програма за работа и пътуване в САЩ. 

Повечето от одобрените български студенти заминават за пореден път в САЩ. 

Сред най-предпочитаните от българските студенти са местата за работа като домашни помощници, работата в хотели и в магазини, както и в заведенията за хранене, посочи генералният консул на американското посолство Дебора Кембъл пред БНР.
"Ние даваме визи на всички, които отговарят на условията. Нямаме максимален брой визи, които да издаваме. Така че всеки, който дойде и отговаря на условията му, издаваме виза", каза тя. 

Дебора Кембъл не посочи процента на отказаните студентски работни визи, но съобщи, че годишно се отказват 15% от заявените туристически визи.

 

 

Ето и напътствията на Марси Рийс: