Ре-контраPATREOTична инициатива набира скорост покрай скандалите с т.нар. „Луковмарш“. Традиционното шествие на националистически формации със запалени факли не получи разрешение от Столична община, но пък във фейсбук се създаде събитие "Илия Луков Марш".

"Приятели, подкрепете инициативата @[null:#илиялуковмарш] за да имаме повече позитивни събития през 2015 г. 

Да се съберем и да направим най-българското - да седнем на трапеза и да се повеселим. Да бъдем истински патриоти.

Ние вярваме в Илия Луков, защото той има каризмата на 5 г. дете в тялото на голям човек. Ако някой не го харесва, не смятаме че има душа."

За място на събитието е посочено „на маса“.

Много от шегичките директно препращат към националистите: INSTINSKI PATREOD I RODOLIOBEC , "Луков на три морета" и 78 > 88 визирайки размера на ръченицата – седем осми, и числото 88, което се свърза с хитлеристите.

Постната е и днешната пресконференция на организаторите на "истинския" Луковмарш с коментар: "Тия са некви киселяци, не ги гледайте".

"Защо да маршируваме, като можем да танцуваме?"

"ае да я видим фандъкова как ше ни спре" 

Edin narod, edna darjava, edno pensionno osigorqwane, 

също са директна закачка с организаторите на другия марш. А за официален химн на националистическото шествие с факли някой е обявил: „Земи огин, запали ме“ в изпълнение на Луков.

"Poklon" пише над тази картинка.

А ето и мнението на един недоволен:

Caput Corvi
44 мин.
vie ste ilomenate, sorosoidi, rodootstypnici, pla6tat vi!

Според фен Луков пръв се противопостави на "... брадатите чуждопоклонници, ислямска държава и гнусните, мазни хипстъри, защото се роди кьосе!"

Има и шегички за приликата на народния певец с актьора Дан Акройд.

"Баси колко е остарял", пише под тази снимка. 

На фейсбук страницата са качени интервюта, обложки и изяви на народния певец с избрани мисли като: „Хорото ни пази от злите сили“. „Не на злите сили!“ е коментарът.

Под изказване на певеца: „Ванга ме спаси“ има кратък коментар „Благодарим ти, Ванга!"

Е, има и такива шеги: