Съдът върна в ареста Габриела Славова-Пеева, след като определи най-тежката мярка "задържане под стража". Габриела, обвинена за убийството на мъжа си Пейо, беше първоначално пусната под гаранция с мотива, че трябва да се грижи за двете си невръстни деца. Веднага след това обаче стана ясно, че момчетата - едното от които бебе на няколко месеца, са изведени от социалните институции и в момента се отглеждат в семейството на убития Пейо Пеев. Това даде и основания на прокуратурата да протестира мярката на Габриела и тя отива в ареста. Там остава и майка ѝ Красимира Трифонова.

Решението е окончателно.

Апелативните съдии посочиха във вторник, че първата инстанция обстойно е анализирала доказателствата. Според тримата магистрати има данни, от които да се направи извод, че двете жени може да са извършили престъплението.

"Може да се говори за особена бруталност при извършването на убийството", записа съдът в мотивите си. "Няма как обаче позициите на двете жени в обществото да оборят доказателствата, които навеждат довод за извършеното престъпление", мотивираха се магистратите.

Красимира Трифонова бе доведена в съдебната зала от съдебна охрана с белезници и пранги на краката. Нищо от това не я спря да обяви, че тя и дъщеря ѝ са невинни:

"Невинни сме! Мярката ни трябва задължително да бъде домашен арест."

Тя продължи с драматично изложение:

"Кой е този човек, който има право да отдели пеленаче от майчината кърма?"

След представена молба от адвоката ѝ самата Габриела не се появи днес в съда. Майка ѝ обаче взе активно участие в заседанието като освен че обяви невиността си, без следа от разкаяние, обвини семейството на Пейо Пеев, като заяви, че всъщност срещу дъщеря ѝ е имало заговор заради родителските права.

„Искам децата да бъдат настанени при моята сестра”, заяви още Трифонова, информира Нова тв.

Пред Съдебната палата преди заседанието днес имаше и протест на близки и приятели на убития Пейо Пеев. 

Там бе и Велико Минков, който твърди, че е баща на второто дете на Габриела. Той отправи апел към министъра на труда и социалната политика и шефката на Агенцията за закрила на детето.

„Нека издадат заповед за ДНК тест на мен и бебето. Веднага ще го платя, вместо да се чака дело в продължение на 3-4 години", призова Минков.