Ариф Маджид се отказа от намерението си да подава оставка като президент на Българската федерация по вдигане на тежести. 

Пред БНР бизнесменът каза, че е преосмислил решението си. Само 24 часа по-рано, след проведения Управителен съвет на федерацията, на който 13 клуба поискаха оставката му, Маджид заяви пред медиите, че се отказва от поста си.

Тогава той се аргументира, че нямал "капацитет" да се занимава, не било най-важното за него да ръководи щангите.

"Естествено, че преосмислих решението си след тези атаки върху мен и моето име. В следващите дни ще видим какво ще правя. Но тези атаки са неоснователни и абсолютни глупости, рече Маджид. - Ние гледаме напред, ще си организираме европейското през февруари.

На 14 март има извънреден конгрес, на който ще бъде освободено цялото ръководство на федерация, в това число и неговият председател в мое лице. След това ще преценя какво ще правя. Решението ми да се откажа не е твърдо."

"Реших, че трябва да покажа на хората, че не мога да оставя този батак така и трябва да тръгна с рогата напред. Ядосах се много на случилото се, защото били пуснати някакви сигналчета към институциите, а реално аз съм подал сигнал срещу тях. Всички знаем за какво става въпрос. Няма да позволя името ми да се уронва по този начин и ще се боря. Накрая всичко ще излезе наяве", добави той.

Под "сигналчета" бизнесменът може би има предвид сигнал до прокуратурата, подаден от петима членове на федерацията, сред които популярни имена в спорта като Антон Коджабашев (бивш шеф на федерацията) и националният треньор Иван Иванов. Последният е замесен в корупционния скандал в БФ по вдигане на тежести и Министерството на младежта и спорта. В неговия син бяха намерени 62 хиляди лева белязани банкноти, сума, вероятно свързана с домакинството на Европейското по щанги идния месец.

Иванов-баща и -син бяха задържани, но след това пуснати под гаранция. А всички процеси напоследък само извадиха на показ поредното разделение при щангистите.

"В момента малко емоционално действам. Има клубове, които са срещу мен, но има и такива, които ме подкрепят и наистина не знам дали ще остана. Аз съм човек извън спорта и винаги ще има недоверие към мен. Това са хора, които са си приятели. Те се познават от много години, тренирали са заедно, печелили са медали заедно. Те си имат история. Аз съм неудобен за тях, защото съм външен, затова някои от тях, не всички, имат недоверие към мен. Аз ще понеса своята отговорност за случващото се и не се притеснявам от нищо", каза още Маджид.

Европейското по вдигане на тежести е в зала "Арена София" в периода 12-20 февруари.

"Европейската и световната федерация са наясно със случващото се тук. И от двете централи ми звъняха, за да ме питат защо искам да подавам оставка. Хората ме разбират и приемат решението ми нормално, но моята лична мотивация да организирам това европейско първенство след всичко случило се спадна.

Не е същата, каквато беше в началото. Това е жалко, но съм сигурен, че ние ще направим едно хубаво състезание. Вярвам, че ще вземем медали в София и че в Париж на Олимпийските игри ще покажем неща, които ще бъдат положителни. Вярвам, че и там ще вземем медали, без значение какви са", завърши Маджид.