"Смяната на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и смяната на закона трябва да станат огромен приоритет. Ще говорим с колегите от ГЕРБ в утрешния ден".

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Ако е вярно, че утре КЗК ще одобри сделката между "Юнайтед груп" и "Булсатком", това много ни притесни", посочи Кирил Петков.

Той допълни, че е притеснително, ако комисията просто одобри това решение, което ще се отрази на хиляди българи, без никакъв коментар.

"Вярваме, че реформата в КЗК трябва да стане много бързо. Ние ще вкараме нов закон", каза Петков и подчерта, че не трябва да се чака нито ден повече.

Ще започнем вече официални преговори с "Демократична България" за обща листа за евроизборите, каза още Петков.

Той обясни, че Националният съвет на ПП ще обсъжда три основни точки, важни за партията и свързани с евроизборите. Освен преговорите с "Демократична България", Петков уточни, че ще бъде обсъдено и утвърждаването на Никола Минчев за водач на листата. 

Ще имаме и вътрешни избори за всички други кандидати в листата на "Продължаваме промяната" след водача, "така че демокрацията да се покаже и отвътре преди да отиде отвън", коментира съпредседателят на ПП.

Във връзка с думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че президентът Румен Радев е имал предложения да стане част от сглобката, Петков каза:

"Само тя може да каже. Напоследък се чудя, има изказвания от сутрин до вечер по някакви завъртяни теми, в които от наша гледна точка няма нищо реално, но се хвърлят в медийното пространство, за да замъгляват общественото мнение".

Докато нямаме работещи институции и служби, от сутрин до вечер да си прехвърляме топката с думи е нещо, с което няма как обществото да напредне, посочи Кирил Петков по повод думите на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, че президентството е "тъмна институция, пълна с много кеш". 

"Службите трябва да бъдат придвижени напред, защото в противен случай нито аз, нито някой друг може да бъде директен съдник пред микрофоните", изтъкна Петков. 

Попитан дали е обсъждан вариант не държавният глава да се включи в сглобката, а просто да не я напада, Кирил Петков заяви: "В "Продължаваме промяната" никога подобно нещо даже не се е дискутирало". 

"Пътят на Копринката, което беше дискутирано неведнъж - ако имаме работещи служби, това няма да е просто общи приказки, а би трябвало да има истинско разследване и да има истински резултати", каза Петков. 

Докато не оправим и регулаторите, и службите, българските граждани ще слушат само приказки, но хората искат вече дела и крайни действия, каза още съпредседателят на ПП. 

Виждаме опасност за ребрандиране на "Възраждане" като консервативна партия, това много ни притеснява, коментира още Кирил Петков. Той изрази надежда, че от "Възраждане" няма да заблудят ГЕРБ и че проевропейските партии за тези избори ще имат ясна дефиниция.