Ива е само на 5 години. Като всяко друго дете, с нетърпение е очаквала Коледните празници. Но малко преди светлия празник, животът на Ива и семейството й се преобръща. Тя, съвсем неочаквано, е диагностицирана с тумор на малкия мозък.

В началото на тази  годината е направена операция в "Пирогов", за да се отстрани по-голяма част от тумора. След направени изследвания той се оказва злокачествен и много бързо растящ медулобластом, в последния 4-ти стадий, като вече са се образували няколко разсейки в гръбначния мозък.

Единственият шанс за живота на Ива сега е да се направи протонна терапия, последвана от химиотерапия.

Лекари от Прага, към които семейството се е обърнало, са заявили, че това трябва да стане от 4 до 6 седмици след операцията, която се е провела на 4 януари. Центровете за протонна терапия има само на няколко места в Европа, като България не разполага с такъв.   

"В момента очакваме оферти от чуждестранни болници и се надяваме на максимално бързо финансиране, за да може лечението да започне възможно най-бързо, и в рамките на 6 седмици от операцията" - казва семейството на 5-годишното момиченце, което призовава за нашата помощ.

"Моля ви, спасете живота на малката Ива."

Всеки, който иска да помогне на 5-годишното момиченце, може да преведе желаната от него сума на следната сметка:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG76BUIN95611000711184   

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Ива Митева Коралова

Други методи за изпращане на финансова помощ можете да видите ТУК