На 63-годишна възраст ни напусна режисьорът и дългогодишен директор на бургаския Драматичен театър "Адриана Будевска" -  Борислав Чакринов. Това съобщиха за БТА от екипа на театъра. 

"Бургас загуби изключителна личност. Отиде си Борислав Чакринов. Незабравима личност, голям приятел и професионалист. Ще ми липсва намигването му към живота, усмивката му, успокояващото и приземяващото му приятелство.

Съболезнования на близките му и актьорите от драматичния театър", написва във Фейсбук профила си кметът на Бургас Димитър Николов. 

На сцената на Драматичен театър „Адриана Будевска” Чакринов създава едни от най-запомнящите се спектакли – "Кралят умира”, "Смъртта на търговския пътник”, "Бащата”, „Двамата веронци”, „Както ви харесва” и много други. Завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов” специалност театрална режисура през 1985 година, а след дипломирането си започва работа в Драматичен театър "Стефан Киров” в Сливен, като режисьор, а за периода 1987 – 1988 г. е и негов директор, посочват на страницата си от бургаския театър. 

След това работи в Театър „София” (1988-1990 г.). От 1990 г. до 1993 г. е директор на Малък градски театър „Зад канала”. От 1998 година работи в Драматичен театър „Адриана Будевска” – Бургас, отначало като режисьор, а впоследствие поема и неговото ръководство. Поставил е над 120 спектакъла на почти всички театрални сцени в България. Често е канен за постановки и в Русия, в градовете  Москва, Санкт Петербург и Саратов.

През 1999 г. поставя началото на Международния театрален фестивал "На брега”, който през годините се превръща в една от емблемите на културния живот в Бургас. 

Борислав Чакринов е роден е на 25 януари 1961 г. в гр. Плевен.