Седем мирни граждани, включително три деца, загинаха при руско нападение с дрон срещу украинския град Харков, съобщи областният управител Олег Синегубов.

По думите на губернатора градът е бил атакуван от руските сили снощи с ирнаските дронове "Шахед".

"При ударите загинаха седем души. Сред тях са три деца: на седем-и четиригодишна възраст и бебе на около шест месеца", посочи той в социалната мрежа "Телеграм".

Информацията бе потвърдена и от началника на полицията в Харковска област Владимир Тимошко.

"Към 06:50 е известно, че седем души са загинали в Харков, сред тях три деца - на 7 и 4 години, както и бебе... Спасителите продължават да гасят пожара, полицията е на място: защита на територията, установяване на броя на жителите преди пожара, оглед на местопроизшествието, събиране на ДНК проби. Работата продължава, така че броят на жертвите, за съжаление, може да нарасне. Ще предоставим допълнителна информация! Русия ще отговоря за всичко", написа той във Фейсбук.

Дронове са поразили бензиностанция, в резултат от изтичане на гориво са се запалили 14 сгради. Площта на пожара е 3700 квадратни метра.

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че руснаците са изстреляли общо 31 дрона към Украйна. Целите са били Харковска и Одеска област. Четирима души са ранени в Одеска област.