Затрупаният от лавина скиор е открит мъртъв. Тялото му е било изровено от снега. Това съобщиха в късната вечер на понеделник от Планинската спасителна служба. 

"Човекът е намерен. Изровен е от снега и го транспортираме към Боровец. Починал е, престоял е много време под снега. Той не е успял да се измъкне, за разлика от другите двама, с които е бил", заяви пред Нова телевизия Ангел Керкелев, началник на Планинската спасителна служба в Боровец.

Малко по-рано беше съобщено, че лавина е паднала днес следобед в Боровец и е затрупала двама гръцки сноубордисти и един скиор. Инцидентът е станал в района на писта „Маркуджик 3”.

Сноубордистите са успели да измъкнат, но скиорът е останал затрупан под снега. Сигналът за падналата лавина е подаден в Планинската спасителна служба около 14 ч.

Повече от 25 планински спасители с четири кучета издирваха затрупания. Той не е имал проследяващо устройство.

От Планинската спасителна служба вече предупредиха да се избягват навятите северни, североизточни и източни склонове. Те умишлено са решили да посетят точно този район, който е силно труднодостъпен, каза представител на ПСС.

Според БНТ лавината е била с размери около 150 метра и близо 30 метра ширина.