В неделя, 11 февруари, двама прокурори от Софийската градска прокуратура са получили заплахи за живота.

Това обяви и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов, който гостува на Висшия съдебен съвет (на съдиите), да разискват скандала с убития Мартин Божанов-Нотариуса.

Сарафов обяви и в какво се състоят заплахите. Единият от Градска прокуратура е открил в пощенската си кутия един патрон. Бил на разходка и намерил находката, когато се е върнал.

Другият прокурор който е дама, в същия ден, прибирайки се отвън пред входната врата на жилището си в София е намерила кръст от клонки.

"Ясно направен", подчерта Сарафов.

Жената живее там със семейството си и има и малко дете.

Сарафов каза, че не може да извади тези две случки от контекста на обсъждането днес на дейността на покойния Мартин Божанов-Нотариуса.

Министър Атанас Славов, който се възползва от правомощието си и също присъства на заседанието на ВСС, мигновено изрази готовност. А Сарафов дори му се извини, че не се обадил още в неделя - но трябвало да подбере документи.

"Трябва да бъде дадена подкрепа на всеки магистрат, който е готов да се изправи срещу злодеянията в тази страна", допълни той.

По-нататък в изслушването той каза, че са заплашени още от прокурорите и следователите.

По-късно Олга Керелска се опита да научи нещо повече за двамата заплашвани - дали работят пряко по темите с Нотариуса.

"Разбирам вашето любопитство, но го класифицирам именно като любопитство... На този въпрос няма да отговоря - ще предоставя информацията на Министерството на правосъдието", сопна се Сарафов.

И на въпрос на Вероника Имова - как така полиция и разследващи са влезли в клуба SS точно седмица след убийството на Мартин Божанов, той обяви, че е непричом и към решението за претърсване и изземване в клуба.

"Ритъмът на разследването е само прерогатив на екипа, който разследва", - обяви той.

Иначе казано - дори и да знаех, не бих ви оотговорил, но не зная."

Към 12.30 ч. и.ф. главният прокурор свсем спря да отговаря на въпроси за каквато и да е конкретика по разследванията. Но и те бяха аргументирани най-вече с това, че в обществото се говори, че има притеснения и т.н.

"Въртим в кръг - каза той на Олга Керелска след поредния му отказ а разкрива данни от разследвания. -

И ви моля наистина за краткост, защото така можем до късния следобед да работим… А в 1 ч. имам среща, на която не мога да откажа. В този смисъл имам още 2 мин."

В крайна сметка Керелска и Атанаска Дишева останаха видимо недоволни от неизнасянето на конкретика - за списъка, за ген. Атанас Атанасов и неговите изявления, за имената на магистрати, които са посещавали клуба. Но пък освободиха Сарафов за да си тръгне, преди 13 ч.