Том Круз може да участва в предполагаемо последния филм на великия режисьор Куентин Тарантино. Това съобщи журналистът от Холивуд Джон Снайдър в личния си блог. По думите му в момента се водят преговори с екшън звездата от поредицата "Мисията невъзможна".

Круз и Тарантино почти работиха заедно в най-скорошния филм на режисьора - "Имало едно време… в Холивуд". Заради натоварения си график обаче актьорът не се присъедини към елитния състав, включващ имена като Леонардо ди Каприо, Брад Пит, Ал Пачино и други. Според Снайдър този път Круз е готов да се включи "с малка или епизодична роля".

Заглавието на продукцията на Тарантино е "Филмовият критик". Действието се развива в Калифорния през 1977 г. и главният герой е "базиран на човек, който наистина е живял, но никога не е бил наистина известен, и е писал филмови ревюта за порно парцал", обясни режисьорът през май 2023 г. в интервю за "Дедлайн" - сайт, който отразява събитията в Холивуд. 

"Той пишеше за мейнстрийм филми. Мисля, че беше много добър критик. Беше адски циничен. Рецензиите му бяха нещо средно между ранния Хауърд Стърн и това, което би могъл да определя като Травис Бикъл (герой от филма на Мартин Скорсезе "Шофьор на такси"), ако беше филмов критик. Мислете си за записите в дневника на Травис. Но критикът в порно парцала беше много, много смешен. Беше много груб. Той ругаеше. Използваше обиди на расова основа. Но глупостите му бяха наистина смешни. Беше адски груб. Той пишеше, сякаш е на 55, но беше едва в началото до средата на 30-те. Почина в края на тридесетте си години. Известно време не се знаеше защо, но сега направих още някои проучвания и мисля, че причината са усложнения заради алкохолизъм".

Вече стана ясно, че Брад Пит ще участва във "Филмовият критик".

Пит за трети път ще играе в продукция на Тарантино - след "Имало едно време в... Холивуд" и "Гадни копилета".