Въпросът относно името на следващия външен министър не е решен, но преговорите  с Мария Габриел за бъдещия ротационен кабинет продължават без напрежение. Това заяви пред журналисти премиерът Николай Денков, който посети ПАВЕЦ "Белмекен" по повод окончателното завършване на рехабилитацията на централата.

"Ние с г-жа Габриел имаме абсолютно ясно насочена външна политика, която ням. разлика между нас двамата. Но това, което е важно, е всеки от нас да продължи да има контакт с външните партньори, за да може, когато има дискусия, да се чуват съответните мнения", коментира министър-председателят.

На въпрос кога се предвижда да приключат обсъжданията с Мария Габриел относно състава на ротационния кабинет, премиерът отговори:

"Ще видим как ще се случи. Това, което е фиксирано, на 6 март нашето правителство ще подаде оставка".

Той коментира и продължавашите земеделски протести.

"Ние стигнахме до решение, което аз смятам за разумно, те смятат за разумно и затова подписахме споразумението. Това, което чувам днес и вчера като оставка на министър Вътев, не е основа за преговори. Ако има някакви допълнителни искания, след като са видели споразумението, да си го оформят по съответния начин, да си го оформят по правилния начин, за да се срещнем и да ги обсъдим", заяви премиерът Николай Денков.