"Байерн" (Мюнхен) ще трябва да положи големи усилия, за да спаси сезона си, след като записа две поредни загуби - втората снощи в първия осминафинал на Шампионската лига като гост на "Лацио" - 0:1.

В 67-ата минута бе отсъдена дузпа за нарушение на Дайо Упамекано, французинът получи червен картон, а Чиро Имобиле вкара единствения гол. Реваншът е на 5 март. 

"Байерн" се представи слабо, като създаде само една чиста голова ситуация - още в началото, пропусната от Джошуа Кимих. Докато "орлите" изиграха мача типично по италиански - предпазливо и прагматично, а след като поведоха, не се впуснаха в големи рискове, независимо от числения превес.

"Лацио" не е играл на четвъртфинал в ШЛ от 2000 г. А "Байерн" бе не губил в турнира от елиминациите през м.г.

Сега грандът от Мюнхен е изправен пред сериозни тестове и всеки мач се очертава като много важен. В края на миналата седмица баварците паднаха тежко от "Байер" (Леверкузен) - 0:3, като изостават на пет точки от "аспирините" в Бундеслигата. Бяха елиминирани за Купата на Германия още преди месеци. 

Така пресата в Германия критикува хегемона доста остро. И вече вървят спекулации, че Жозе Моуриньо ще стане старши треньор през лятото, а Томас Тухел ще бъде уволнен. Твърди се, че Специалния вече учел немски. Тухел едва се задържа на поста през 2023 г., след като "Байерн" измъкна титлата в последния кръг - най-вече заради домакинска грешка на "Борусия" (Дортмунд).

В другия осминафинал снощи "Пари Сен Жермен" победи "Реал Сосиедад" с 2:0 с голове на Килиан Мбапе и Брадли Баркола след почивката. Мбапе удари греда след 1:0, а и двата тима направиха пропуски.

Така бяха изиграни първата половина от осминафиналите, останалите са през другата седмица.

На 20 февруари:

"Интер" (Милано) - "Атлетико" (Мадрид)

ПСВ "Айндховен" - "Борусия" (Дортмунд), реваншите са на 13 март

На 21 февруари:

"Порто" - "Арсенал"

"Наполи" - "Барселона", реваншите са на 12 март