"Лудогорец" реализира силен входящ трансфер. Това буквално пише на сайта на "орлите" за привличането на Ивайло Чочев от ЦСКА 1948. Националът (30 г.) е сред най-добрите български футболисти и въобще в Първа лига.

За продажба на Чочев се говори отдавна, но досега се твърдеше, че той няма да стане част от друг наш тим, а може да поеме единствено към Западна Европа. Дори наскоро финансовият благодетел на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов категорично отрече във Фейсбук преминаване на водещия му състезател в Разград.

"Той ще бъде официално представен в събота (17 февруари) в 13,30 ч. на стадион "Хювефарма Арена" и ще бъде на разположение на треньора Георги Дерменджиев за мачовете в efbet Лига и турнира за Купата на България, се казва в съобщението на "орлите". - "Лудогорец" от дълго време има интерес към Ивайло Чочев, но трансферът става факт чак сега, тъй като финансовата част от сделката удовлетворява клуба."

Факт е, че "Лудогорец" иска Чочев още от 2022-2023 г. 

"Щастлив съм от този трансфер, бе първият коментар на Ивайло Чочев пред официалния сайт на шампионоте. - Идвам в голям клуб и вярвам, че ще помогна за бъдещите успехи на Лудогорец".

КРАТЪК КОМЕНТАР НА КЛУБ Z

Валентин Маринов

ЦСКА 1948 вече се раздели с цял отбор футболисти, ако броим и тези от втория и третия, съществуването на който е под въпрос. Преди Чочев бяха продадени Елитон, Симеон Петров (за него е наем), Георги Русев... Доста състезатели си тръгнаха като свободни агенти, а отдавна се търси купувач и на националния вратар Даниел Наумов.

Защо е така се досещат мнозина - заради тройно вдигнатите такси за хазарта. Efbet е генерален спонсор на клуба, реално го издържа, тъй като създаденият през 2016 г. отбор почти няма други приходи. Те са твърде скромни от други фирми, от билети и търговия с артикули.

ЦСКА 1948 набираше скорост всеки сезон откъм харчове, взе един куп опитни футболисти, заговори за купи, титли, трайно участие в евротурнирите...

При новата ситуация изглежда, че така не може да продължава със звездния състав, предполагащ и високи заплати. И клубът се връща на изходните позиции на своето съществуване - с млади български играчи предимно. Прекроеният бюджет е и причината за раздялата с един куп директори, начело със Стойчо Младенов.

ЦСКА 1948 цяла зима привлича такива, представяни като "майстори" от собственика на Efbet Цветомир Найденов. А доста назад "даде" целият ни спорт, не само футболът, тъй като хазартните компании са основният му спонсор. Вече се видяха белези в баскетбола, волейбола и т.н.

Efbet спонсорира и "Лудогорец", но шампионът не е зависим от парите му. Приходите там идват от евротурнирите и от изходящи трансфери. Като например снощният на Игор Тиаго от "Брюж" в "Брентфорд". Бразилецът веднъж вече бе продаден на белгийския отбор за близо 8 млн. евро. "Лудогорец" обаче запази процент от следваща сделка и се твърди, че ще прибере общо 12,5 млн.

Ето ви още един пример за господството на "орлите" в родния футбол. Каквото и да се говори, колелото там е завъртяно и финансовата машина работи на пълни обороти. Така, ако нещо не се промени и ако останалите - предимно давещи се, не вземат мерки за собственото си спасение, няма да видим скоро детронация на "Лудогорец".

За протокола - спонсор на ЦСКА-София е Winbet, а на "Левски" - "Палмс бет". Вижте логата на екипите и на останалите в родния футбол.

Колкото до ЦСКА 1948, няма да е изненада, ако отборът не попадне в топ 6 за втората фаза. Поне на този етап се очертава среднячество, плановете за титли и купи са стопирани.