Бъдещето на правителството зависи от това да си говорим истината. Най-важното е изборът на регулаторите. Това каза съпредседалят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Така той коментира поредното изявление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, направено по-рано днес, по повод предстоящата ротация.

Преди повечето от своите изречения Петков употреби израза "Найо ми каза". Така той иронизира Борисов, който от дни нарочно се обръща към парламентарния пиар на "Продължаваме промяната" Найо Тицин, докато дава изявления "на крак" за медиите в парламента. Борисов всеки път казва на Тицин да предаде на Петков какво е говорил.

"Главно е говорил с Найо, нашия пиар. Найо ми каза да предам на Борисов да не се притеснява толкова много. Голяма част от бъдещето на това правителство ще се случи, когато имаме симетрия, но и си говорим истината.

Найо ми каза, че министърът на МВР е на ГЕРБ, няма смисъл да се правим, че не е. Найо ми каза, че когато си бил вече премиер, спокойно може да си външен министър. Друго, което Найо каза е, че най- много държи на регулаторите и в бъдещите назначения да попаднат наистина независими хора.

След тези думи на Найо - мога само да ги предам на Борисов.

Найо ми каза, че той има доверие на Денков и Габриел, Найо препоръча да изчакаме, докато те дадат крайните си становища. 

Найо ми каза Борисов да не се притеснява за спортния министър", каза Петков, отговаряйки на реплики на Борисов.

По повод обвиненията на лидера на ГЕРБ за корупция той заяви, че в момента няма друг доход, освен заплатата си в парламента.

"И академик Денков, и Асен Василев, и спортният министър по никакъв начин не са замесени в корупция. Аз съм сигурен, че системата въобще не е изчистена напълно. В тази политическа конкуренция всеки се дебне. Всеки следи всеки, особено на най-високите нива. Това премахва риска от корупция. Надолу ни трябват институции, които да работят.

Трябва да изберем независими хора в тези институции, максимално прозрачен процес. ЕК ще следи много внимателно", допълни той.

Според него Мария Габриел ще бъде добър премиер, но и Денков ще бъде добър външен министър, след като вече е бил премиер.

"Найо ми каза нека да ги оставим да работят в тандем, да не се намесваме с препоръки", обобщи Петков.