Григор Димитров отстъпи на полуфинал на турнира от ATP 500 в Ротердам - 4:6, 3:6 срещу играещия много силно в цялата надпревара Алекс де Минор (Австралия).

Българинът няма да се завърне в топ 10 на ранглистата на ATP в началото на следващата седмица, но все пак има шансове да го направи по-нататък.

Той отпадна на полуфинал в нидерландския град и през м.г., тогава го спря Даниил Медведев. Днес загуби от тенисист, който направи почти перфектен двубой. И двамата играха на много високо ниво, като поднесоха спектакъл за зрителите. 

Де Минор, който също като Димитров се намира в отлична форма от началото на годината, направи по един ранен пробив и в двата сета, а след това удържа опитите за рибрейк. Това бяха моментите, в които Григор не успя да се възползва, допусна и грешки. Те зачестиха в края на срещата, когато пролича умора.

Демона дръпна с 2:0 и в двете части, после се завързваше битка, като детайли и малко повече точност решиха спора. Във втория сет австралиецът проби още веднъж - за 6:3, когато Димитров играеше ва банк. През миналата година Гришо победи Алекс на четвъртфинал.

По-късно днес е втория полуфинал - между номер в схемата 1 Яник Синер (Италия) и Талон Грийкспор (Нидерландия).