"Кажи на тая жена да се кротне."

Такова послание е получила снощи в късните часове съдия Владислава Цариградска, която от години не спира публично да разказва как е била подложена на заплахи от кръга около убития Мартин Божанов-Нотариуса, а след разстрела му е чест гост в медиите, където дава още подробности.

За новата заплаха Цариградска разказа в ефира на Нова тв тази сутрин.

По думите й снощи й се обадила нейна позната, явно обща и с директора на дирекция "Публична комуниикация" към администрацията на главния прокурор Веселин Иванов, за да й предаде недвусмисленото предупреждение да замълчи. То следва участието на Цариградска в БНР вчера, където тя спомена и името на Иванов.

"Така са ми подадени - като негови думи. Аз мога само да гадая. Но знам, че същият е отправял подобни предупреждения срещу проф. Асена Сербезова по време на COVID" - посочи Цариградска, препращайки към войната, която Гешевата прокуратура поде срещу Сербезова по време на COVID кризата след нейни предупреждения за лекарства, които се изчерпват в мрежата.

Самият Иванов е начело на комуникациите в държавното обвинение от 2020 г. И днес Цариградска отново изрази учудване, че още заема поста, при все, че е бил първият подател на сигнал срещу началника си - временно изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов - по новия механизъм за разследване на главния прокурор и заместниците му. Както е известно, Сарафов бе заместник на Иван Гешев и негова дясна ръка, но бързо "обърна палачинката", след като заваляха политически искания за оставката на Гешев. И бе възнаграден като и.ф. обвинител номер едно, след като Гешев в действителност бе отстранен. Срещу Сарафов като заместник на Гешев имаше редица подадени сигнали, в т.ч. за имотното състояние на семейството му, този конкретно - подаден от шефа на пресцентъра му Иванов. Механизмът заработи все пак, след дълго шиканиране на процеса, за да установи, че няма данни за нарушения.