"Черно море" и "Лудогорец" размениха гневни позиции на официалните си страници в социалните мрежи след вчерашния мач в Разград, завършил 3:1 за шампионите. 

Още снощи варненци обявиха, че пускат жалба в Съдийската комисия на БФС срещу главния рефер Волен Чинков и ВАР арбитрите Георги Кабаков и Мартин Маргаритов заради ситуацията в началото на второто полувреме, когато Калкан от "Черно море" се откъсна сам срещу вратаря на "орлите" Серджио Пад, който го блокира и фаулира, като същевременно изби топката.

Според "Черно море" положението е било за дузпа. Факт е, че Чинков не бе извикан от Кабаков и Маргаритов да гледа ситуация на видеозапис, явно двамата са сметнали, че няма основание за наказателен удар, който би донесъл и червен картон на стража Пад.

Един от лидерите в класирането дава пример с миналата година, когато в началото на март двата тима отново се изправиха един срещу друг в Разград и "Лудогорец" спечели драматично с 3:2. Малко преди края съдията Георги Гинчев отсъди дузпа за домакините и вдигна втори жълт картон, респективно червен, на Васил Панайотов.

След мача треньорът на "Черно море" обяви пред "Диема Спорт", че "съдиите са сложени да слугуват", определи реферирането им като "излагация" и т. н. "Лудогорец" отговори, като определи Илиев за "лидер на мрънкачите". 

В интерес на истината този път националният селекционер не е казал и една дума срещу съдийството в мача - поне досега. 

По-рано днес обаче "Лудогорец" атакува "Черно море" - а и други отбори, с позиция, озаглавена "Кой избяга от час?" и публикувана във Фейсбук. В нея се посочва, че "Лудогорец" и представители още само на четири клуба от професионалния ни футбол - "Локомотив" (Пловдив), "Арда", "Левски" и "Монтана", са участвали в онлайн семинар на зам.-шефа на Съдийската комисия на УЕФА Карлос Веласко и председателя на СК на БФС Давид Борбалан.

В него били презентирани спорни ситуации с акценти дузпите и червените картони. Шампионите били представени от петима треньори от първия и втория си отбор.

"За избягалите от час молим Съдийската комисия да повтори онлайн семинара! Така значително ще се намали броят на нелепите жалби и декларации, които ще ни залеят в предстоящия полусезон. Вече прочетохме една такава", завършва позицията на "Лудогорец".

"Черно море" "контраатакува" не с една, а с две публикации, с които иронизира "Лудогорец". 

"Явно колегите и съдиите от Висшата лига също не са присъствали на изключително ползотворния "ОНЛАЙН семинар...", посочват "моряците".

Те дават пример с мача от Висшата лига "Тотнъм" - "Челси" в края на м. г., в който Кристиан Ромеро от състава на "шпорите" получи червен картон и бе дадена дузпа при ситуация, която има сходства с тази от вчерашния двубой. На дербито в Лондон арбитърът прибегна до ВАР, преди да вземе решението, оказало се преломно за развоя и крайния резултат - 4:1 за гостите, които направиха пълен обрат.

"Със сигурност обаче част от ръководството на присъствалите на СЕМИНАРА са много активни при определянето на съдийските бригади и ВАР реферите за срещите от първенството!", така пък завършва позицията на "Черно море", което е директно обвинение за вмешателство в нарядите за мачовете.