"Левски" обяви в декларация, че е изплатил 1 150 000 лв. към главницата на дълга си към Националната агенция по приходите. 

"По финансови разчети на клуба, до средата на месец април 2024 година, ще бъде погасена и останалата част главница от дълга към НАП. С днешна дата „ПФК Левски“ изплати и 800 000 лева към доставчици и партньори на клуба", се казва още в съобщението, публикувано на официалния сайт на клуба.

Главницата възлиза на около 5 млн. лева (вече по-малко), отделно са около 4 млн. лв. лихви. Ако горното бъде изпълнено, скоро ще остане само по-малката сума за покриване.

В последните седмици се заговори за погасяване на прословутия дълг към хазната, тъй като "Левски" направи тази зима вече четири изходящи трансфера. Общата им стойност се изчислява на 11-12 млн. лева. Днес бе обявено, че към китайския „Ухан Три Таунс“ поема халфът Дарлан.

В началото на годината бе съобщено, че "Левски" е подписал споразумение с НАП за разсрочване на борча за три години. А в края на 2023-та от "Герена" обявиха, че дължат на приходната агенция 9 998 000 лв. За девет месеца, откакто бяха направени промени в оперативното ръководство, били погасени над 2 млн. - през март 2023 г. "Левски" бе задлъжнял с 12 029 124 млн. лв.

"От месец май 2023 година клубът заплаща регулярно всички текущи задължения - ДДС, данък общ доход и осигуровки и по този начин не трупа никакви нови задължения. Ръководството на „ПФК Левски“ уверява всички привърженици, че прави всичко възможно в най-кратки срокове финансовите задължения да бъдат окончателно разрешени.

Благодарим Ви за подкрепата, която оказвате на клуба и отбора. Нашият млад отбор се нуждае от Вас", завършва съобщението на "Левски".

Наскоро клубът декларира желание да придобие стадиона си и да инвестира в него, вероятно чрез външна компания. Това може да стане само при условие, че не се дължат пари на държавата.