Вече е ясно, че целите на Путин се разпростират извън Украйна. 

Това обяви българският премиер Николай Денков по време на съвместна пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски.

"Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на войната с една цел - независима и свободна държава в сърцето на Европа. Свидетели сме на героизма на украинския народ, който се бори за свободата си. Затова българското правителство и парламентарното мнозинство работят за осигуряването на максималната по възможностите ни политическа, военна, хуманитарна и материална подкрепа за Украйна", отбеляза министър-председателят, който тази сутрин посети Киев, за да изрази подкрепата на българското правителство за суверенитета на Украйна.

От своя страна Зеленски благодари на страната ни за подкрепата.

"Благодаря, че през цялото време на пълномащабната агресия подкрепяте нашата държава. Много ценим, че България е с нас. Днес обсъдихме нуждите на войниците. Нашата обща привързаност към принципа на добросъседството ще подпомогне икономическия растеж на двете държави. Обсъдихме сътрудничеството в енергетиката и отбранителното производство", каза още украинският лидер.