Издирваната терористка от RAF Даниела Клет е била арестувана в Берлин, съобщи прокуратурата. 65-годишната жена е била арестувана в понеделник в Берлин-Кройцберг. Няма допълнителна информация за точните обстоятелства, заяви във вторник говорител на прокуратурата.

Клет принадлежи към третото поколение на лявата екстремистка Фракция Червена Армия (RAF). Тя е една от триото бивши членове на RAF, които са в неизвестност от повече от 30 години.

Прокуратурата разследва Даниела Клете, Фолкер Щауб и предполагаемия им съучастник от RAF Буркхард Гарвег за опит за убийство и няколко въоръжени грабежа на превозвачи на пари в периода 1999-2016 г. Триото е обявено за международно издирване. Преди две седмици в предаването на ZDF "Дела XY ... Неразкрити" програма съобщи за тримата издирвани мъже.

През 70-те и 80-те години на миналия век RAF всява ужас във Федерална република Германия с нападения и отвличания, като има общо над 30 убийства. През 1998 г. RAF се разпуска. Няма данни бившата терористична организация да е все още активна.

След "Дела XY... Неразкрити", полицията във Вупертал арестува мъж и неговия спътник в регионален влак, след като свидетел го посочва за издирвания терорист Ернст-Волкър Щауб. Полицията твърди, че мъжът приличал на него. Малко по-късно обаче е дадена категорична информация:

"Първоначалните подозрения за самоличността на мъжа не се потвърдиха".