Атанас Камбитов, два мандата кмет на Благоевград, а преди това депутат от ГЕРБ, който напусна партията заедно с Цветан Цветанов, се завръща като общински председател на ГЕРБ  в областния център. Информацията беше потвърдена днес от пресцентъра на партията, съобщава БНР.

Решението на Изпълнителната комисия на партията е било съобщено на закрито заседание на областното ръководство вчера вечерта  от секретаря на ГЕРБ Цветомир Паунов. 

На срещата е присъствал и самият Атанас Камбитов. Той поема общинската организация на ГЕРБ, която временно се оглавяваше от Даниела Савеклиева. 

Областният председател и евродепутат Андрей Новаков запазва поста си, но Камбитов ще бъде регионален координатор между Изпълнителната комисия и областта.

Атанас Камбитов беше депутат от ГЕРБ в 41-вото Народно събрание, но не довърши мандата си, тъй като се яви и спечели изборите за кмет на Благоевград. Управлява областния център от 2011 до 2019 година. 

През втория си мандат успя да включи в Националната програма за саниране  над 70% от многофамилните жилищни сгради. През септември 2020 година напусна ГЕРБ и се присъедини към новоучредената партия на Цветан Цветанов "Републиканци за България". На местните избори в края на миналата година отново се кандидатира за кмет на Благоевград, но като независим. И загуби.