"В качеството ми на бивш директор на ГДБОП и настоящ вътрешен министър дебело подчертавам, че във водената разработка и справка към ГДБОП не фигурира името на временно изпълняващия фунции главен прокурор Борислав Сарафов. Т.е от проведените оперативно-издирвателни мероприятия не е установена съпричастност на Сарафов към кръга на проверяваните лица. Дали има и други имена на магистрати, просто няма как да коментирам на този етап".

Така министърът на вътрешните работи и бивш шеф на ГДБОП Калин Стоянов коментира случая "Осемте джуджета", който е запечатал и Сарафов с Петьо Еврото в дружеска беседа пред ресторанта. Срещу Сарафов има свидетелства и на бившата съпруга на Петър Петров - Любена Петрова, която твърди, че той е бил чест гост на "Джуджетата", където е получвал крупни суми.

28 са сигналите в МВР, свързани с името на Мартин Божанов - Нотариуса, съобщи в още Стоянов в бТВ. "Като 22 от тези сигнали са против Мартин Божанов, а останалите са жалби и сигнали, които той е подавал. По всички тези сигнали сме изготвили справка как е приключила проверката и къде са изпратени сигналите", твърди Стоянов.

Но и днес не отговори конкретно дали показно разстреляният мъж е бил сътрудник на МВР. Заяви обаче, че той и частният SS клуб не са били охранявани от полицията.