"Барселона" затъна още повече, след като загуби с 0:1 гостуването си на "Валядолид", който е само на едно място над чертата на изпадащите отбори.

Така каталунският гранд е на трето място с 63 точки. Първи с 64 е "Атлетико" (Мадрид). Втори със същия брой точки, но с мач по-малко, е "Реал" (Мадрид).

"Блаугранас", както наричат играчите на "Барса" бяха отчаващо слаби и безидейни. Гола вкара още в 16-ата минута италианецът Фаусто Роси, преотстъпен на "Валядолид" от родния си клуб "Ювентус".

Ненапразно след края на мача пред стадион "Хосе Сория" във Валядолид фенове на "Барса" от радикалната групировка "Бойшос" замериха с монета защитника Жерар Пике, съобщи радио "Кадена КОПЕ". Футболистът, който е партньор на певицата Шакира, не пострада. Монетата удари телевизионна камера.

"Барса" затъва и навлиза в период на неувереност, коментира в. "Марка". В последните си девет мача испанският гранд е спечелил едва 14 точки от 27 възможни. И докато в началото на първенството всичко изглеждаше розово, сега съвсем не е така, допълва изданието.

На вълните на щастието се носи мадридският "Атлетико". Тимът излезе на първо място с 64 точки, след като победи като гост "Селта" (Виго) с 2:0. И двата гола в разстояние само на две минути (62-ата и 64-ата) отбеляза игралият до миналото лято в "Барса" испански национал Давид Вия.

Доскорошният нападател на "Барса" Давид Вия води новия си тим "Атлетико" към първото място.

"Реал" (Мадрид) има всички шансове да стане единоличен лидер тази вечер. Кралският клуб посреща валенсианския "леванте" на своя стадион "Сантяго Бернабеу". Преди този мач столичани имат 64 точки.