Толкова много събития имаше през изминалата седмица, че едно някак си остана недовидяно. Костадин Костадинов, а.к.а Костя Копейкин, даже Копейчицин, извикал психиатър в парламента, който да разговаря с парламентарната група на „Възраждане“.

Ей, казва си тук непредубеденият читател, най-сетне се осъзна това момче, изправи се с проблема си очи в очи и взима мерки. Но не бързайте да се радвате. Психиатърът не е бил там, за да постави отдавна видими диагнози. Той е трябвало да даде оценка на всеки депутат от партията на националистите и да каже лоялен ли е или би предал лидера си при по-голям натиск. Тоест, верен ли е или му кръшка.

По принцип Костя има малък проблем с доверието. Може да си му депутат, може даже да си му жена, но това далеч не означава, че всичко помежду ви е ясно. Налага се непрекъснато да доказваш предаността и обичта си, да демонстрираш възхищението си от лидера и да работиш за това самочувствието му да стърчи гордо и несломимо, даже и Манол Пейков да е на трибуната на Народното събрание. За това говори и поздравът на Копейчицин във фейсбук към българските жени за 8-и март.

Чудите се защо само българските жени е поздравил ли? Сега ще разберете. Та, Копейчицин написа: 

"За какво са му на един мъж всичките пари и успехи, ако до него няма една жена, която да му казва "Браво! Ти си най-великият, ти си най-силният!"
~ Джоко Росич
---
Честит празник, български жени!“

Върху тоя поздрав може да се направи психиатричен анализ на всичко, което става в българската политика през последните 20 години. Първо, Джоко Росич не е казвал такова нещо. Покойният артист бе признал, че няма смисъл един мъж да прави каквото и да било, ако до себе си няма една жена, която да му каже: „Страшен си!“ Ще се съгласите, че смисълът тук е вече съвсем различен.

За Костя и копейчиците превеждам:

„За какво са ти каквито и да е постижения, ако нямаш любов?“

Но Костя като един истински български националист и патрЕот първо не е разбрал за какво става дума, второ това не му пречи да лъже и трето.... Костя, ма ти серизоно ли? Това откога е така? Откакто Манол каза на глас това, което всички виждаме или си ти е комплекс и от преди това?

Не се ядосвай, като ме четеш, ти все пак си силен. Най-силният. Ще издържиш! Щото си и велик. Най-великият!

Иначе е ясно защо поздравяваш само българските жени – един истински нацист няма да се остави разни небългарски жени да му ги говорят тия интимности. Неслучайно в Третия райх смешението с неарийки е било наказуемо.

Но все пак...  Наистина ли жените в живота ти трябва да казват всеки път, че ти е най-големият... тоест най-великият?

Депутатите ти и те ли?

И на всичкото отгоре май не им вярваш. Нито на жената, която се твърди, че е бивша, нито на депутатите, за които викаш детектор на лъжата. Като жена ще ти кажа – спри да го правиш. Че ако психиатърът верно извади детектор на лъжата във вашата парламентарна група, ще спре тока на Народното събрание, толкова ще е зает да пищи. Детекторът, не психиатърът. Макар че може и психиатърът да се уплаши, няма да се учудя.

Казвам ти го, за да ти помогна. Че така както викаш психиатър днес в парламента, утре може да извикаш и в спалнята. Не да препитва жената до теб, чак толкова едва ли си го закъсал. А и той да ръкопляска и да вика:

„Ти си най-великият! Не си Копейчицин, итински Рубльов си, направо Рублище. Давай, отляво, подай, гоооооол!“

По принцип това вероятно може много да помогне, но пък има и лекарства. Може да врътнеш същия номер като с ваксините – да разправяш на всеослушание, че лекарствата са дело на медицинската мафия, а тайничко след това да мяташ по едно синьо хапченце преди секс и по едно розово преди работа.

Я виж колегите от другите партии? Например най-великият и най-големият – тоест другият най-велик и най-голям, Премиерът и Лидерът ББ. Там забележки може да има само за дозировката. И за реда, в който ги взима. Той май честичко взима синьото по време на работа и става един текъв обичлив, любвеобилен. То са прегръдки, то са гнявения...

А розовото го забравя и много бързо изпада в криза, ако не го похвалят. Ако си взима розовичкото по време на работа, ще спре да ни се кара, колчем види камера. Един познат разправя, че оня ден най-големият се спрял пред камерите на един супер в Букурещ – видял, че го снимат, и почнал да се кара на скапаните българи, на Киро, на Христо, абе всичките ги наредил....

Има и други случаи в политиката ни, които са си за психиатър. Например хората с очевидни хранителни разстройства и видима игра с теглото с едни плюс минус 80 килограма... Това си е за специалист. Може би не са ги обичали и гушкали достататъчно като малки, не са получавали любов и сега като възрастни искат да вземат всичко на всички, да го погълнат, да го усвоят, и още, и още, и още... до пръсване.

Или пък хората с видима алкохолна зависимост. Те изобилстват в партиите с агенти на ДС. Колкото повече бивши комунисти и днешни капиталисти в една партия, толкова повече алкохолици в нея. Не е лесно да водиш двойнствен живот и хем да се кълнеш в Сталин, Ленин или Димитров, хем да те влече толкова капиталът.

А най-много са неконтролируемите крадци. Просто не знам в това Народно събрание как се справят с тоалетната хартия. Сигурна съм, че едно 50% от депутатите никога не са си купували тоалетна хартия, всичката  у тях е крадена. И едва ли се спират само до хартията. Сапуни, кърпи, столове, килими... Неслучайно седят на заковани кресла, че ако могат да ги местят, ще остане залата празна.

Крушки в асансьора дали имат? Едва ли. Клептоманията по принцип също е зов за помощ... Най-точната дефиниция за причините за клептомания съм виждала само на руски, не знам защо...

„Точная причина развития подобных расстройств влечений не выяснена. Считается, что тяга к совершению воровства кроется в стремлении получить наказание за этот поступок (признаки мазохизма). Также клептоман на подсознательном уровне хочет доминировать и лидерствовать, раздавая украденные вещи другим“...

("Точната причина за развитието на подобни разстройства не е ясна. Смята се, че стремежът към кражба се крие в желанието да се получи наказание за това деяние (признаци на мазохизъм). Също така клептоманът подсъзнателно иска да доминира и да лидерства, като раздава откраднатите вещи на другите", б.а.)

Примерно едната партия краде и дава на лидера, а лидерът също краде и дава на мутрите... Не е престъпление това, болест е.

А вие ги критикувате, жестоки избиратели такива! Те всъщност себе си наказвали, не вас. Мазохисти са. Трябва да им съчувстваме и също като Копейкин да им извикаме по един психиатър на всяка парламентарна група, да диагностицира медицинските случаи и да ги подложи на лечение.

От мен да знаете, половината от политиците ни не са нормални, просто още не са прегледани. И за да им помогнем, трябва следващия път да ги откъснем от тази болестна за тях среда – парламента, и да ги пратим на спокойствие у дома.