Намиращият се точно над чертата на изпадащите в Бундеслигата „Щутгарт“ уволни старши треньора на отбора Томас Шнайдер. В събота „швабите“ завършиха наравно 2:2 у дома със слабака „Айнтрахт“ Брауншвайг и вече в 9 мача са без победа в първенството, макар и да прекъснаха серията си от 8 поредни загуби.

Мястото на Шнайдер начело на „Щутгарт“ ще заеме Хуб Стевенс, който има богат опит в Бундеслигата. Холандският специалист е водил „Шалке 04“ (на два пъти, като в първия си период начело на „кралскосините“ печели Купата на УЕФА и Купата на Германия (2)), „Хамбургер“ и „Херта“ Берлин, както и ПСВ Айндховен и „Ред Бул“ Залцбург. За последно 60-годишният специалист бе в гръцкия ПАОК, но бе уволнен в началото на месец март.

Стевенс бе начело на австрийския „Ред Бул“, когато отборът игра с „Левски“ в групите на Лига Европа през сезон 2009/10. И в двата мача „червените бикове“ биха с минималното 1:0 и спечелиха групата с 6 победи от 6 мача. „Сините“ пък завършиха със само една победа (над „Лацио“ в Рим с 1:0) и отпаднаха безславно.

През седмицата се появи информация в немските медии, че Красимир Балъков е фаворит за поста в „Щутгарт“, но по всичко изглежда, че ръководството на „Шалке 04“ ще се спре на Стевенс. Българската легенда на „швабите“ ще трябва да търси развитие в треньорската професия на друго място.