Полетите на германската авиокомпания „Луфтханза“ от и до Франкфурт ще бъдат анулирани във вторник заради стачка на наземния персонал. В сряда е възможно да бъдат засегнат и полетите от и до Мюнхен. Това се отнася и за полетите от и до летище "София".

Германският профсъюз Ufo призовава около 19 000 стюардеси на Lufthansa да стачкуват. Този път кабинният екипаж на авиокомпанията ще спре работа за два дни. Десетки хиляди пътници ще бъдат принудени да пренасрочат полетите си.

От вторник до сряда ще стачкуват около 18 000 души от кабинния персонал на Lufthansa и около 900 служители на дъщерното дружество Cityline.

Всички заминаващи самолети от Франкфурт във вторник и всички заминаващи самолети от Мюнхен в сряда ще стачкуват от 4:00 до 23:00 ч., съобщиха от профсъюза.

Общо 1000 полета ще бъдат отменени във Франкфурт и Мюнхен през двата дни, 600 от тях във Франкфурт. Очаква се стачката да засегне около 100 000 пътници. Служителите на компанията стачкуват за по-високи заплати и бонус, който да компенсира инфлацията.