Григор Димитров игра много стабилно и за пети път от пет мача победи актуалния шампион на "София оупън" Адриан Манарино - 6:3, 6:3, така се класира на осминафинал на Мастърса в Индиън Уелс, Калифорния.

Един пробив в първия сет и два във втория позволиха на първата ни ракета да подобри представянето си от миналата година в Рая на тениса.

За място на четвъртфинала Димитров ще излезе срещу Даниил Медведев, справил се със Себастиан Корда - 6:4, 5:7, 6:3. Първата ракета на Русия (№4 в света) води с 6:3 в мачовете помежду им.

Срещу Манарино най-добрият ни тенисист взе аванс за 3:1, бързо затвърди, а до края на сета нямаше особени проблеми и дръпна с 1:0.

Сходен бе сценарият и във втория - брейк за 3:2, затвърждаване и до края инициативата остана в Григор. Той не дочака да сервира за победата, а проби още веднъж - 6:3 и 2:0 за 81 минути.

Бомбата хвърли 20-годишният италианец Лука Нарди, който е 123-ти в ранглистата, но въпреси това успя да елиминира завърналия се в Индиън Уелс след COVID годините Новак Джокович - 6:4, 3:6, 6:3.

Нарди отпадна на квалификациите, но все пак попадна в основната схема като "щастлив губещ". В следващия кръг той ще срещне Томи Пол (САЩ).