Жертвата от брутален клип, който детето засне - как бащата блъска главата на майката в стената, премисли.

Клуб Z описа случая, който е от Бобов дол.

Пред "България он еър" обаче битата жена обясни, че не се е случило нищо кой знае какво и такива проблеми има във всяко семейство. Тя настоява мъжът ѝ да бъде освободен и е категорична, че никога няма да подаде жалба срещу него.

Майката на потърпевшата, която всъщност качи видеото в социалните мрежи, обясни пред Нова тв, че дъщеря ѝ, е зависима от мъжа, който системно я тормозел.

Жената уточнява, че след побоя, заснет на клипа, внучката ѝ ѝ звъннала по телефона. Тя опитала да се свърже с дъщеря си, но тя не отговорила.

"Детето ми изпрати клипа и беше написала "Виж". В момента, в който отидох в жилището, зет ми беше доста агресивен. Помолих го да напусне, тъй като жилището е на дъщеря ми и е предоставено от мен. Той си събра багажа и излезе.

Не мога да разбера защо дъщеря ми не иска да подава жалба. Според мен е зависимост, той знае как да я манипулира. Искам да я остави на мира и тя да живее спокойно”, казва майката на пострадалата.

Съвсем различна версия разказа пред медията майката на мъжа. Тя уточни, че тормоз и насилие е имало, но то не е било от мъжа към жената, а от жената към мъжа.

„Случаят не е такъв, какъвто го описват. Скарали са се, в клипа е заснето само той как е удря, но всъщност версията е, че тя му е посегнала с нож и е искала да го намушка в корема. Той никога не я е бил”, добави майката на мъжа.

След като истоията придоби публичност, той беше задържан в София след 24-часово издирване. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Съпругата му е подавала жалба срещу него през 2019 г. И тогава сигналът бил за побой. Впоследствие обаче жената се отказала от показанията си и по случая не е било образувано досъдебно производство.

През годините мъжът е осъждан за това, че намерил чужда вещ и не я върнал. Има и наложена глоба от 1000 лв. за хулиганство. Какво ще бъде наказанието му сега, зависи от степента на травмите на потърпевшата.

„Няма извършена медицинска експертиза, която да квалифицира деянието - дали то ще бъде по ал. 1, където наказанието е лишаване от свобода до три години, или по ал. 2, където се предвижда затвор до една година”, каза във вторник говорителят на Районната прокуратура в Кюстендил Крум Крумов.