Беларуската тенисистка Арина Сабаленка загуби своя приятел - бившият елитен хокеист Константин Колцов. Водеща версия за внезапната смърт на 42-годишния мъж е самоубийство, пише италианската агенция АНСА.

Случката се е разиграла в хотел в Маями, където световната №2 трябва да участва в Мастърс турнира на твърди кортове, но сега това е под въпрос.

АНСА се позовава на местни медии, които пък цитират полицията. Униформани са били извикани през нощта в хотел, защото "човек е скочил от балкона". Това заяви говорителят на полицията Арджемис Колоум. Засега не се работи върху възможно престъпление.  

В същото време беларуският вестник "Телеграф" написа, че Колцов е издъхнал от откъснал се тромб.

Преди да научи ужасната вест, Арина Сабаленка публикува снимка в социалните мрежи на борда на самолет на път за Флорида от Калифорния, като в кадъра се вижда и Григор Димитров с шеговит жест.

Колцов и тенисистката имаха отношения от 2021 г. насам. Той бе до нея в началото на тази година в Австралия, където Арина по безапелационен начин защити титлата си.

Константин Колцов е бивш хокеист, носил екипа на "Питсбърг Пингуинс" в НХЛ. Тимът изказа съболезнования с черно-бяла снимка. Той беше национал на Беларус, игра на Зимните олимпийските игри през 2002 и 2010 г., бе и част от треньорския щаб на отбора.  

Преди да почине беше помощник-треньор в отбора на руския ХК "Салават Юлаев".

"С дълбока мъка ви информираме, че треньорът на Салават Юлаев Константин Колцов почина. Той беше силна и жизнерадостна личност, той беше обичан и уважаван от играчите, колегите и феновете", се казва в съобщението на отбора от КХЛ.

Арина Сабаленка е преследвана от нещастия извън корта. Нейният баща Сергей, също бивш хокеист, почина през 2019 г. едва на 43-годишна възраст.