13-годишно момче е настанено в реанимацията на „Пирогов”, след като е ритнато в корема от негов съученик.

Това е станало в училище в София във вторник, по време на голямото междучасие, стана ясно от медии. Случаят е от жк "Сухата река".

Когато се прибрало вкъщи, момчето се оплакало на родителите си от болки в корема. Те го откарали в „Пирогов”. Днес детето е прието за лечение в болницата с коремна травма.

Подаден е сигнал в полицията и заподозреният за боя - 14-годишен, е задържан. 

По-късно от съобщение на прокуратурата стана ясно, че той е увредил далака му. Квалификацията е за средна телесна повреда, а според написаното от държавното обвинение, се предвижда до 3 г. затвор.

Ето и оригиналното съобщение на прокуратурата:

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 14-годишно момче, нанесло телесна повреда на 13-годишен младеж.

На 19.03.2024 г. около 10,00 ч. в близост до училище в ж.к. „Сухата река“ в гр. София, обвиняемият ударил с крак в областта на левия хълбок младо момче. Вследствие на удара му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в повърхностно разкъсване – фисурна капсулата на слезката .

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 4, вр. чл. 129, ал. 2 вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК, което предвижда до 3 години „лишаване от свобода“.

На основания чл. 386, ал. 1, т. 3 от НК, наблюдаващият прокурор е наложил на обвиняемия мярка за неотклонение „надзор на инспектор детска педагогическа стая“.