През нощта над Източна България ще има значителна облачност, на места със слаби валежи от дъжд и сняг. Над останалата част от страната ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб западен вятър.

Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предава БТА.

Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в Североизточна България между 8° и 11°, в София - около 13°. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около 0°.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава и към края на деня вече ще е малко по-ниско от средното за месеца.

В отделни райони, главно в котловите на Западна България, ще има слани.

Утре ще има разкъсана облачност, над източната половина значителна и на много места там ще има валежи от дъжд, който в отделни райони ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са 8°-10°, температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има променлива облачност. Главно в масивите от Източна България, както и в Централна Стара планина ще превали сняг, в ниските райони - дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 6°, на 2000 м – около минус 1°.

В петък в западната половина от страната ще е почти тихо, предимно ясно и на отделни места отново ще има условия за слани. В източната част ще духа слаб северен вятър, ще има разкъсана облачност, преди обяд на много места в равнините значителна ниска, от която е възможно и да преръмява, а сутринта и видимостта ще е намалена. 

В събота ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините е възможно да превали слабо. Вятърът ще стане южен, все още ще е слаб, но ще започне затопляне.