Министерството на външите работи на Великобритания отправи предупреждение към феновете на Англия и Шотландия, които ще пътуват на Евро 2024 - внимавайте, защото германската бира е по-силно алкохолна, употребявайте отговорно. И още - зачитайте местните закони.

За това пишат британските медии, цитирайки съобщение на ведомството. То представлява препоръки за онези, които са закупили билети или просто възнамеряват да посетят Германия за първенството (14 юни - 14 юли).

Там се подчертава, че пияните няма да бъдат допускани до стадионите, дори да имат редовни билети.

"Бирата може да бъде по-силна, отколкото в Обединеното кралство, така че пийте отговорно, знайте границите си и уважавайте местните закони. Може да не ви пуснат на стадиона, ако пиете твърде много“, се казва в препоръките.

Средният процент на алкохол в лагер и ейл във Великобритания е около 4,4%, според Drinkaware. Но бирите в Германия често са от 4,7% до 5,4%.
Докладът добавя, че се очаква около 500 000 британци да пътуват за Евро 2024. Много от тях са без билети - надяват се да се сдобият с такива на място или просто искат да са част от събитието.

Шотландия ще излезе в мача на откриването срещу Германия в Мюнхен.

Англия ще започне поредния си опит за първа титла след 1966 г. два дни по-късно, когато ще срещне Сърбия в Гелзенкирхен.