Доналд Тръмп нарече "животни" имигрантите, които пребивават в Съединените щати незаконно. В реч в Мичиган той прибягна до оскърбителна реторика, която използва неведнъж по време на предизборната си кампания, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Кандидатът-президентът на Републиканската партия, заобиколен от няколко служители на правоохранителните органи, изброи няколко криминални случая, свързани със заподозрени лица, които са в страната нелегално, и предупреди, че насилието и хаосът ще обхванат Америка, ако не спечели изборите на 5 ноември.

Докато говореше за Лейкън Райли - 22-годишна жена от Джорджия, която бе убита от нелегален имигрант - Тръмп заяви, че някои от имигрантите са подчовеци.

"Демократите казват: "Моля ви, не ги наричайте животни, те са хора". Аз казах: "Не, те не са хора, те не са хора, те са животни", каза Тръмп, който беше президент в периода 2017-2021 г.

По време на предизборните си речи Тръмп често твърди, че имигрантите, пресичащи незаконно границата с Мексико, са избягали от затвори в родните си страни и подхранват престъпността в САЩ.

Въпреки че наличните данни за имиграционния статут на престъпниците са оскъдни, изследователи твърдят, че хората, живеещи незаконно в САЩ, не извършват престъпления в по-висока степен от родените в страната граждани, отбеляза Ройтерс.