Започва една от най-мръсните кампании. Реално бухалките се извадиха отново. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Арести на висши длъжностни лица в митниците. Днес изчезва главният секретар, никой не знае къде е. Вчера се претърсвали неговия офис", коментира Петков (източници на Клуб Z потвърдиха, че снощи е имало "някакви действия" у Живко Коцев, но едва ли са чак обиски - б.р.).

Той призна, че е искал за шеф на щаба на МВР за изборите да бъде назначен Кирил Ценкин, както каза самият Стоянов.

"Много исках да имаме честен човек. Г-н Стоянов има само двама шефа - Борисов и Пеевски. Готов съм да отида на полиграф с него, как взема той решенията - сам или двамата му шефове му дават изявления", каза още Петков.

Свидетели сме на организирана и координирана операция за дискредитране на ПП-ДБ, за която се използват нереформираните служби за сигутност. Използват ги тези, които провалиха ротацията. Това каза съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Нямаме нови органи, а старите органи се използват за кампанийни акции. Това каза другият съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов. Според него човекът, който оркестрира тази кампания е Делян Пеевски, който има всякакви качества, но не и чувство за мярка и всичко може да стигне много далеч.

Не получихме отговор дали Мартин Божанов е бил сътрудник на МВР, каза още Христо Иванов.

По-рано днес парламентът изслуша министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов относно Мартин Божанов, известен с прякора Нотариуса, който беше убит в края на януари.

"Днешното изслушване на министъра на вътрешните работи в оставка отново затвърди нашето становище, че той не може да продължи да изпълнява тази дейност и да бъде част от служебно правителство, което да организира честни избори", коментира Иванов.

Според депутата документите в секретното деловодство са откази да се предостави информация на временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.

"Няма нито документално, нито устно получихме отговор на простия въпрос дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР и ако е бил, това било ли е елемент от злоупотреба с този статут, защото това е големият въпрос", добави Христо Иванов.