"Цяла бригада е ходила по главата на Коцев", обяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов в бТВ днес, по повод подадената и след това оттеглена оставка на главния секретар на МВР Живко Коцев.

"Главният секретар на МВР трябва да остане на поста си, за да се бори с купувачите на гласове. Той е единственият неудобен на коалицията ГЕРБ-ДПС. Закачен е случайно в историята с митниците, за да бъде отстранен. Имало е бригада, която му е оказвала натиск, включително Борислав Сарафов", обяви Атанасов. "Разбрах го от различни канали. Там е била градската прокурорка, Антон Славчев, шеф на КПКОНПИ. Едновременно са му оказвали натиск - или подаваш оставка, или влизаш в ареста. Взели са му телефоните, изолирали са го."

Атанасов добави, че познава Кочев от над 15 години като "почтен човек и професионалист".

Според него акцията в митниците е "многофункционално активно мероприятие", дело на ГЕРБ и ДПС - довчера негови коалиционни партньори - което има за цел да осигури чадър на двете парти за предстоящия предсрочен вот.

"Искат да имат мнозинство в следващия парламент. Ще се върнем в 90-те. Затова отказваха да направим реформа в ДАНС. Тези служби са контролирани през зависимости. Кой направи активното мероприятие със саботажа на машинното гласуване? ДАНС с една справка", каза Атанасов.