Злополучният правителствен самолет "Фалкон", който стресира българските медии след като се оказа, че лети с авария докато на борда е премиерът Бойко Борисов, продължава да е мистерия за българските авиоспециалисти и швейцарските им колеги, които се занимават с поддръжката на машината. В момента тече техническа проверка на аероплана.

При полет обаче продължават да светят две лампички - едната оказва, че левият колесник е спуснат, а другата - точно обратното, че е прибран.

Това даде повод на в. "24 часа" да напише, че спират от полети "Фалкона".

Истината обаче е малко по-различна. След инцидента с Бойко Борисов от миналата седмица машината вече така или иначе не лети, а текат технически проверки. Според специалисти от Министерството на транспорта, с които Клуб Z разговаря, и дума не може да става за сериозен технически проблем. 

Сменихме някои датчици, но проблемът си го има. Като излети машината пак дава двата светлинни сигнала, въпреки че колесникът се прибира нормално, обясниха експертите.

Те са категорични и че още докато премиерът е бил на борда на "Фалкона" е станало ясно, че проблемът е в датчиците, а не в самия колесник и че няма абсолютно никаква заплаха за успешното кацане на правителствения ни ръководител.

Продължаваме тестовете. Става дума за дреболия, която може да е на най-различни места. След като я отстраним няма никаква причина самолетът да не лети, казаха от транспортното ведомство.