Общински съветник от "Спаси София" е бил нападнат в столицата денс, докато проверявал ремонт на бул. "Патриарх Евтимий", съобщиха от партията.

Общинарят Стефан Спасов, по образование пътен инженер, посетил ремонта на асфалтовата настилка на софийския булевард между ул. "Шести септември" и ул. "Ангел Кънчев" около 9:45 ч тази сутрин. 

Нападателят - Иво Дошев, YouTube-ър, известен критик на ПП-ДБ-СС в София и активист на последния местен вот в подкрепа на кандидат за районен кмет на ГЕРБ, също отишъл да види ремонта - защото се опасявал, че ще намалее броят на паркоместа в района, където живеел.

Не става ясно каква е причината за спречкването между двамата, но според "Спаси София" Дошев първо откраднал ключа на строителна машина, после пречел на работниците, а накрая посегнал на Спасов и го ударил в лицето.

От формацията на Борис Бонев във Фейсбук отбелязват: 

"Не можем да повярваме, че това се случва. Настояваме за спешни мерки от МВР за физическото посегателство. Ние няма да оставим София да бъде тероризирана и манипулирана от малка групичка, тясно свързана с ГЕРБ, начело с неуспешния им кандидат за кмет на район "Средец"."