Конкурсите за красота с реални жени вече са демоде - последният технологичен писък на модата е конкурс за жени, генерирани от изкуствен интелект.

Става дума за "Fanvue Miss AI" - конкурс, в който синтетични участнички ще бъдат сравнявани по красота, влиятелност в социалните мрежи и използване на AI от техните създатели.

Вече съществуват стотици профили в социалните мрежи на "инфлуенсърки", генерирани от изкуствен интелект. Сега ще може да се реши коя е най-добрата. Това ще отсъди панел от съдии, част от които - също генерирани от изкуствен интелект, а двама - специалисти от индустрията.

Наградният фонд е 20 000 долара, очакват се хиляди участници.

Няма да е достатъчно да се пратят генерирани изображения - участниците ще трябва да отговорят и на специален въпросник, подобен на интервютата, които се правят с участничките в много конкурси с реални жени. Те ще включват въпроси по социални, политически, и технически теми, а несъмнено и такъв, чийто отговор ще бъде "световен мир".

Анализатори наскоро развиха тезата, че бизнесът с AI генерирани инфлуенсъри и т.нар. AI гаджета, специални модели, обучени да имитират интимност за отчаяни мъже, е с потенциал да бъде индустрия за над 1 милиард долара. Индустрията се развива изключително бързо и във всякакви посоки. Организаторите на конкурса се надяват той да стане и мярка за успешните бизнеси от този тип.