Не искам да коментирам тази тема, тя не е моя. Това заяви пред журналисти в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, отговаряйки на журналистически въпрос, свързан с предложението на служебния премиер Димитър Главчев той да поеме и Министерството на външните работи. 

"Аз казах, че партия ГЕРБ не приема услужливите медии на партиите на промяната да зададат нито веднъж въпроса трябва ли да се смени строителният министър, чийто син е кмет на "Подуяне" от ПП, а майка му министър", попита Борисов. 

"Той беше избран за шеф на Сметната палата, новата Конституция го изпрати на най-отговорното място в държавата. Вие какво си мислите, че да си премиер е лесна работа. Ние досега ставахме премиери с над 100 депутата зад нас, първа политическа сила, с мощна коалиция, тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Сега дали е шеф на Сметната палата или омбудсман или какъвто и да е шеф на БНБ, без партия, без нищо, изведнъж му се дава цялата власт в държавата. Ние сме се готвили за тези постове - аз като главен секретар, като кмет на София, с екипи, с хора, със състави. Това са сложни работи", каза Борисов за служебния премиер. 

Бойко Борисов коментира и обсъждания договор с турската компания "Боташ".

"Към днешна дата той е неизгоден, но когато дойде забраната за руски газ в Европа, тогава той ще стане изгоден", смята лидерът на ГЕРБ.  "Когато става въпрос за стратегически за времето неща, би трябвало политическата класа да бъде по-отговорна", каза още той. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира от Пловдив енергийната политика по времето на кабинета "Денков".

"Оказа се, че тези 10 месеца никаква диверсификация не са правили. Избирателите на ПП и ДБ как си обясняват, че всеки ден между 8 и 10 млн. кубика руска газ влизат в България? Това ли им е диверсификацията? Извинявайте.

3 години руски петрол с дерогация. Погледнете сега навънка цените същите ли са на дизела и на бензина. Без дерогация - същите. Заминаха ли 7 млрд. долара за Путин? Заминаха. Какви са тези глупости кой е помогнал на Путин. Никой повече от тях. С тези комисии, които си правят - всичко излиза на яве", каза лидерът на ГЕРБ.